غذاهای ایرانی، بایدها و نبایدهای پخت و پز در ایران

غذاهای ایرانی، بایدها و نبایدهای پخت و پز در ایران

در مورد غذاهای ایرانی بیشتر بدانیم

ایران کشوری با تمدن و فرهنگ بسیارغنی، دارای قومیت‌های مختلفی است که بسته به مکانی که در آن زندگی می‌کنند، غذاهای ویژه‌ای دارند. برای مثال در خطه شمال ایران و جنوب و به دلیل نزدیکی به دریاها، انواع غذاهای تهیه شده با ماهی فراوان است و یا نواحی شمال غرب ایران، دارای غذاهایی ویژه مانند دلمه و کوفته هستند که می‌تواند با فرهنگ و شرایط آب و هوایی این منطقه همسو شده باشد. اکثر مسافرانی که به ایران می آیند عاشق غذاهای ایرانی مانند کباب و قرمه سبزی می شوند. اما تعجب آور است که ایرانی ها که علاقه چندانی به غذاهای خارجی و فست فود نداشته اند، چرا امروزه به فست فودها و غذاهای خارجی همچون پیتزا و لازنیا و غذاهای چینی و … تمایل زیادی نشان میدهند؟ به نظر شما علت چیست؟ با صبح سپاهان همراه باشید تا حقایق بیشتری در مورد غذاهای ایرانی بدانیم.

غذای ایرانی کباب کوبیده جوجه کبابغذای ایرانی

گروه آشپزی صبح سپاهان: شاید یکی از دلایل جوان ها برای روی آوردن به غذاهای خارجی و بخصوص فست فودها که ضرر فراوانی برای آنها دارد؛ تکراری بودن برنامه غذایی در خانه ها باشد. جوان ها سعی می کنند در هر ماه چند باری به رستوران ها سر بزنند و از روی منو، غذاهای خارجی را انتخاب کنند و یا از روی دستورالعمل کتاب آشپزی این غذاها را خود در خانه بپزند. اگر چه بعضی از این غذاها واقعا خوشمزه هستند و همه را تحریک می کند و گاهی به سراغشان بروند.

غذاهایی مثل بیف استراگانوف روسی، غذاهای تند هندی و غذاهای لذیذ چینی از این جمله هستند. اما همه این ها باعث می شود که علاوه بر اینکه هزینه زیادی برایشان صرف می کنیم به میزان قوت و سلامت این غذا نیز مطمئن نباشیم و علاوه بر این ادویه های استفاده شده با این غذاها با طبع ما ایرانی ها سازگار نباشد و به معده هایمان آسیب بزند. این غذا ها اگر چه جذاب هستند اما مضرات زیادی دارند که در زیر به برخی از آن ها اشاره خواهیم کرد.

قیمت بالا

یکی از مشکلات این نوع غذاها، گران بودن آن ها است که این گرانی گاهی به خاطر مواد اولیه لازم برای تهیه این غذاها است که باید از کشور مادر تهیه شود و گاهی هم  به این خاطر است که معمولا رستوران هایی که نام و برند غیرایرانی دارند، حق سرویس بیشتری از مشتری در یافت می کنند. چیدمان، اسم رستوران، احترام به مشتری و … همگی باعث بالا رفتن این حق سرویس می شود.

غذاهای ایرانی قورمه سبزی صبح سپاهان
قورمه سبزی غذای ایرانی

استفاده از مواد بی کیفیت در غذا

یکی دیگر از مشکلات غذاهای فرنگی این است که در ایران با مواد غذایی بی کیفیت تهیه می شوند مثلا غذاهای ایتالیایی مانند پیتزا و لازانیا و دیگر غذاهایی که درآن ها از سوسیس و کالباس و یا انواع پنیر استفاده می شود، شما نمی توانید اطمینان حاصل کنید که ایا این سوسیس و کالباس و پنیر مرغوب هستند یا مطابق با همه شایعات در این زمینه درست شده اند.

غذاهای ایرانی خورشت قیمه مجله انلاین صبح سپاهان

در هر حال چیزی که مشخص است غذای ایرانی هم مانند بسیاری از رسم و رسومات دیگر کم کم در میان جوانان کمرنگ شده است و امروزه در میان جوانان بیشتر می توانید کسانی را پیدا کنید که عاشق فست فود هستند تا غذاهای اصیل ایرانی، شاید کمی تغییر در برنامه غذایی، درست کردن غذاهای خوش آب و رنگ ایرانی و استفاده از قوه خلاقیت در زمینه آشپزی فرزندان شما را به غذاهای خانگی باز گرداند. غذاهای ایرانی بسیار متنوع است و شما اگر سعی کنید از غذاهای تمامی قوم ها و شهر های ایران آگاه شوید دیگر غذای تکراری نخواهید پخت.

غذاهای ایرانی در خوشمزگی شهرت جهانی دارند و غذاهای ایرانی در کشورهای مختلف جهان، طرفداران زیادی دارند. غذاهای ایرانی به گروه های مختلفی طبقه بندی میشوند که از معروف ترین انواع غذاهای ایرانی میتوان به پلوهای رنگی، خورشت ها، کوکوها، آش ها، کباب ها و… اشاره کرد. غذاهای ایرانی همانقدر که خوشمزه هستند، پر زحمت و وقت گیر هم هستند و اگه بخواهید یک غذای ایرانی خوشمزه و مقوی آماده کنید باید حداقل ۳ ساعت زمان برای آماده کردن این غذا اختصاص بدهید. خوشمزه ترین غذاهای ایرانی که هر کسی با هر ذائقه ای به آن علاقه مند است، انواع کباب خصوصاً کباب چنجه و شیشلیک، خورشت قرمه سبزی، کوکو سیب زمینی، لوبیا پلو و آش رشته هستند که به هیچ وجه نمیتوان از آنها گذشت.

منبع: ستاره

مطالب مرتبط

  1. ‍پینگ بک: نکات مهمی درباره طرز تهیه کباب کوبیده | مجله اینترنتی صبح سپاهان آشپزی

نظر بدهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک + 19 =

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.